DİYARBAKIR / ÇERMİK - Bayat Ortaokulu

Etiket Sonuçları: NESİL

Nis

Yeni nesil sorular özellikle son yıllarda LGS ve TYT-AYT sınavlarında karşımıza çıkan, bazıları bir sayfayı bulan uzunlukta ve karmaşık görünen soruları ifade etmek için kullanılan bir kavram. Kimileri ezberci bir eğitim anlayışıyla yetiştirilen çocuklar yapamayacağı için yeni nesil sorulara karşı çıkıyor. Kimileri ise ezberci eğitimden kurtulmak için bir araç olarak görüyor. Ama öğrencileri zorladığı konusunda herkes hemfikir.

Yeni nesil sorular nedir?

Yeni nesil sorular birden çok kazanımı içeren, bu kazanımlar arasında ve gerçek hayatla bağlantı kurulmasını gerektiren ve çözümü için ezberin ötesinde pek çok beceriyi gerektiren sorulardır. Okuduğunu anlama, üç boyutlu düşünebilme, analiz yapabilme, işlem yapabilme ve sorudan korkmadan sabırla sonunda kadar gidebilme bu becerilerden bazıları. Bunları nasıl kullanacağınızı yazının ilerleyen bölümlerinde bulabilirsiniz.